Filtru pe categorii
  • views 11397 Vizualizări
  • posts 0

Bulion cu porumb şi omletă

Ingrediente:

•    8 pahare apă,
•    1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat,
•    2 ouă,
•    2-3 linguri de  unt,
•    ½ pui,
•    1 morcov,
•    ½ rădăcină pătrunjel,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată.
•    1 ceapă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
 
Mod de preparare:

Se prepară bulionul de pui (puiul se pune în apă rece şi se fierbe pînă este gata, luîndu-se spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, bulionul se sărează şi se adaugă legumele (tăiate de-a lungul şi puţin rumenite în tigaie fără ulei). Puiul fiert se scoate şi se taie bucăţi, bulionul se strecoară. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se sărează. Oul se bate cu smîntînă, se adaugă sare, piper negru măcinat, se amestecă cu porumbul, se toarnă într-o tigaie, unsă cu unt. Se dă la cuptor. Se răceşte, se taie bucăţi.
La servire omleta se pune în farfurii, deasupra se toarnă bulionul, se presară cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sîngereii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Citeşte mai departe