Învîrtită cu brînză
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1½ pahare faină de grîu,
- 1 ou,
- ½ pahar unt topit,
- 8 linguri margarină topită,
- 1 linguriţă ulei,
- 2/3 pahar apă,
- sare.
Pentru umplutură:
- 2 pahare brînză dată prin răzătoare,
- 3 linguriţe unt topit,
- 1 lingură mărar verde tăiat.
Mod de preparare:
Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit sau cu margarina, se presară cu brînză şi mărar şi se răsucesc rulade. Din rulade se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XVIII
- Populația:
- 59 locuitori
Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.