Filtru pe categorii
  • views 36865 Vizualizări
  • posts 0

Pască cu brînză de vaci

Ingrediente:

Mod de preparare:

Brînza se amestecă cu sare şi ouă. Aluatul se împarte în 2 părţi inegale–60 şi 40%. Partea mai mare, după ce i s-a dat formă sferică, se întinde, stratul rotund obţinut se pune într-o formă sau tavă  pentru pîine cu borduri înalte, unsă cu ulei. Restul aluatului se împarte în două, se formează 2 torsade. O torsadă se plasează circular lîngă bordură. Cealaltă se împarte în 2 părţi, una dintre care se mai împarte în două. Cele trei torsade obţinute se plasează pe pască în formă de cruce. Brînza amestecată cu sare şi ouă se pune în cele patru compartimente obţinute. Pasca se unge cu ou bătut, se coace la temperatura de 180 de grade timp de 35-40 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tartaul de Salcie

Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Citeşte mai departe