Pască cu brînză de vaci
Ingrediente:
- aluatul se prepară după reţetă „Pîine obişnuită presărată”,
- 150 g brînză de vaci,
- 1 ou,
- sare,
- 1 ou pentru ungere.
Mod de preparare:
Brînza se amestecă cu sare şi ouă. Aluatul se împarte în 2 părţi inegale–60 şi 40%. Partea mai mare, după ce i s-a dat formă sferică, se întinde, stratul rotund obţinut se pune într-o formă sau tavă pentru pîine cu borduri înalte, unsă cu ulei. Restul aluatului se împarte în două, se formează 2 torsade. O torsadă se plasează circular lîngă bordură. Cealaltă se împarte în 2 părţi, una dintre care se mai împarte în două. Cele trei torsade obţinute se plasează pe pască în formă de cruce. Brînza amestecată cu sare şi ouă se pune în cele patru compartimente obţinute. Pasca se unge cu ou bătut, se coace la temperatura de 180 de grade timp de 35-40 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1889
- Populația:
- 16606 locuitori
Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.