20 octombrie 2010, 17:16 views 23554

Pîine obişnuită presărată

Ingrediente:

  • 650 g făină de grîu,
  • 1,5 păhar lapte,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 2 linguriţe sare,
  • 20 g drojdii,
  • 60 g susan alb şi negru (mac),
  • 1 ou.

Mod de preparare:

Amestecăm cele 20 g de drojdii cu jumătate de pahar de lapte, adăugăm 2 ouă, 1 pahar de lapte, sare, zahăr, sare, amestecăm, punem la loc cald pentru 1 oră, acoperind aluatul cu pînză. Apoi adăugăm făina rămasă, laptele, facem plămădeala, lăsăm să se „odihnească” timp de 25-30 minute. Formăm o bilă, tăind capetele (pentru frunzuliţe), pe care le ungem cu ou şi le presărăm cu susan alb, iar partea din mijloc cu susan negru sau cu mac. Mai lăsăm să se odihnească 10-15 minute şi dăm pîinea la cuptor, acesta fiind încălzi, în prealabil, la temperatura de 175-180 de grade timp de 35-40 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.