Filtru pe categorii
  • views 15891 Vizualizări
  • posts 0

Pîine obişnuită presărată

Ingrediente:

  • 650 g făină de grîu,
  • 1,5 păhar lapte,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 2 linguriţe sare,
  • 20 g drojdii,
  • 60 g susan alb şi negru (mac),
  • 1 ou.

Mod de preparare:

Amestecăm cele 20 g de drojdii cu jumătate de pahar de lapte, adăugăm 2 ouă, 1 pahar de lapte, sare, zahăr, sare, amestecăm, punem la loc cald pentru 1 oră, acoperind aluatul cu pînză. Apoi adăugăm făina rămasă, laptele, facem plămădeala, lăsăm să se „odihnească” timp de 25-30 minute. Formăm o bilă, tăind capetele (pentru frunzuliţe), pe care le ungem cu ou şi le presărăm cu susan alb, iar partea din mijloc cu susan negru sau cu mac. Mai lăsăm să se odihnească 10-15 minute şi dăm pîinea la cuptor, acesta fiind încălzi, în prealabil, la temperatura de 175-180 de grade timp de 35-40 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Constantinovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
295 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Valea Adîncă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Camenca și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 295 de oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost înființat în anul 1922.

Citeşte mai departe