Filtru pe categorii
  • views 34363 Vizualizări
  • posts 0

Cozonac

Ingrediente:

  • 450 g de făină,
  • 150 g de zahăr,
  • 5 ouă,
  • 90 g unt,
  • 150 g lapte,
  • 15 g de drojdii,
  • un vîrf de cuţit de nucşoară,
  • 1/3 portocală,
  • cojile ½ lămîie,
  • ½ linguriţă de sare,
  • 3 g de zahăr de vanilie,
  • 60-80 g fructe confiate.

Mod de preparare:

Adăugăm drojdiile în jumătate de normă de lapte, apoi zahăr, ouă, jumătate de normă de făină, amestecăm totul bine şi lăsăm plămădeala la loc cald pentru o oră. Untul topit, portocala mărunţită cu blenderul sau maşina de tocat, coaja de lămîie, vanilina, sarea, fructele zaharisite, stafidele, făina şi amestecăm totul. Lăsăm aluatul să dospească timp de 1-1,5 ore. Tapăm de cel puţin trei ori, formăm bilele, le punem în forma unsă cu unt, dăm la cuptor la temperatura de 175  grade timp de 40 de minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dimitrova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
448 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Cîietu, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 448 de oameni. Satul Dimitrova a fost menționat documentar în anul 1867.

Citeşte mai departe