Filtru pe categorii
  • views 38916 Vizualizări
  • posts 0

Cozonac

Ingrediente:

  • 450 g de făină,
  • 150 g de zahăr,
  • 5 ouă,
  • 90 g unt,
  • 150 g lapte,
  • 15 g de drojdii,
  • un vîrf de cuţit de nucşoară,
  • 1/3 portocală,
  • cojile ½ lămîie,
  • ½ linguriţă de sare,
  • 3 g de zahăr de vanilie,
  • 60-80 g fructe confiate.

Mod de preparare:

Adăugăm drojdiile în jumătate de normă de lapte, apoi zahăr, ouă, jumătate de normă de făină, amestecăm totul bine şi lăsăm plămădeala la loc cald pentru o oră. Untul topit, portocala mărunţită cu blenderul sau maşina de tocat, coaja de lămîie, vanilina, sarea, fructele zaharisite, stafidele, făina şi amestecăm totul. Lăsăm aluatul să dospească timp de 1-1,5 ore. Tapăm de cel puţin trei ori, formăm bilele, le punem în forma unsă cu unt, dăm la cuptor la temperatura de 175  grade timp de 40 de minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Aluniş

Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1931 locuitori

Aluniş este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Aluniş este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, este situat la 20 km de oraşul Rîşcani şi la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1931 de oameni. Satul Aluniș a fost menționat documentar în anul 1813.

Citeşte mai departe