Filtru pe categorii
  • views 7012 Vizualizări
  • posts 0

Colţunaşi cu dovleac, mere şi nuci

Ingrediente:

  • 1½ pahar făină de grîu,
  • ½ pahar apă,
  • 1 ou,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • 4 linguri dulceaţă de caise sau vişine fără sîmburi.

Pentru umplutură:

  • 400 g dovleac,
  • 5 mere,
  • ½ linguriţă scorţişoară,
  • 3 linguri zahăr,
  • ½ pahar miez de nucă pisat.

Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă  un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o  foaie cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Peste colţunaşii fierbinţi se toarnă unt topit.

Se servesc cu dulceaţă.

Prepararea umpluturii: Dovleacul şi merele se curăţă şi se dau prin răzătoare  mascată. Se adaugă zahăr, scorţişoară, miez de nucă şi se amestecă. Umplutura se pune imediat, ca să nu se piardă sucul.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pleşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Citeşte mai departe