Filtru pe categorii
  • views 31328 Vizualizări
  • posts 0

Tocană de pui cu mămăligă

Ingrediente:

  • file de la 3 pui,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Fileul se taie feliuţe, se prăjeşte cu ceapă tăiată semiinele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, de seminţe şi tăiate cuburi. Cu 5 minute înainte de a fi gata se presară cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă.
Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vărăncău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Citeşte mai departe