18 octombrie 2010, 17:48 views 15611

Pui cu suc de struguri

Ingrediente:

  • 2 pui,
  • ½ pahar suc de struguri,
  • 2 linguri vin,
  • 4 linguri unt sau margarina,
  • 3-4 dovlecei sau 4-5 cartofi,
  • 2-3 mere marinate,
  • 1 strugure marinat,
  • 1 lingură smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • verdeaţă.

Mod de preparare:

Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se formează în procesul înăbuşirii. Dacă sucul e dulce se adaugă puţină zeamă de lămîie. Sosul de la prăjire se scurge şi se strecoară. În tigaia în care s-au prăjit puii se toarnă 3-4 linguri de bulion, se amestecă cu sos, se adaugă sare şi piper după gust şi se dă în clocot.

Puii se servesc cu cartofi sau dovlecei prăjiţi, cu struguri sau mere marinate, se stropesc cu sos şi se garnisesc cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.