Filtru pe categorii
  • views 23775 Vizualizări
  • posts 0

Friptură de măruntaie

Ingrediente:

  • 600 g măruntaie de pui (gîscă, curcă),
  • 8-10 cartofi,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 2 fire praz,
  • 2 pahare fasole verde tăiată,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 4 linguri de ulei,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • 4 linguri smîntînă,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Măruntaiele se taie bucăţele şi se prăjesc cu ceapă. Apoi se pun în ceaun, deasupra se toarnă bulion, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 25-30 minute la foc slab. Cartofii şi rădăcinile se taie feliuţe, se prăjesc şi se pun în ceaunul cu friptură. Se adaugă sare, piper, foi de dafin şi pastă de roşii prăjită. Păstăile se fierb 3-5 minute, se strecoară, se prăjesc şi se pun şi ele în ceaunul cu friptură. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe, verdeaţa şi smîntîna, şi se dă la cuptor pe 7-8 minute. Friptura se serveşte în oale de ceramică, se presară cu brînză şi se garniseşte cu pătrunjel verde.

Garnitură: mămăligă cu unt (se serveşte separat).

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Păruceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
552 locuitori

Păruceni este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Păruceni a fost înființat în anul 1923.

Citeşte mai departe