18 octombrie 2010, 16:59 views 30035

Friptură de măruntaie

Ingrediente:

  • 600 g măruntaie de pui (gîscă, curcă),
  • 8-10 cartofi,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 2 fire praz,
  • 2 pahare fasole verde tăiată,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 4 linguri de ulei,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • 4 linguri smîntînă,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Măruntaiele se taie bucăţele şi se prăjesc cu ceapă. Apoi se pun în ceaun, deasupra se toarnă bulion, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 25-30 minute la foc slab. Cartofii şi rădăcinile se taie feliuţe, se prăjesc şi se pun în ceaunul cu friptură. Se adaugă sare, piper, foi de dafin şi pastă de roşii prăjită. Păstăile se fierb 3-5 minute, se strecoară, se prăjesc şi se pun şi ele în ceaunul cu friptură. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe, verdeaţa şi smîntîna, şi se dă la cuptor pe 7-8 minute. Friptura se serveşte în oale de ceramică, se presară cu brînză şi se garniseşte cu pătrunjel verde.

Garnitură: mămăligă cu unt (se serveşte separat).

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.