Raţă înăbuşită cu prune uscate
Ingrediente:
• 1 raţă,
• 2 cepe,
• 1 morcov,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 2 roşii,
• 3 pahare prune uscate,
• 5 mere,
• 3 linguri ulei,
• 3 linguri smîntînă,
• 1 lingură de pastă de roşii,
• 2-3 linguri apă,
• sare,
• foi de salată verde.
Mod de preparare:
Raţa se taie bucăţi, se presară cu sare şi se rumeneşte în ulei. Apoi carnea se pune într-un ceaun, se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate cuburi, smîntînă, pasta de roşii, puţină apă, sare, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă. Prunele se opăresc, sîmburii se înlătură, merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Cînd carnea devine moale, se adaugă prunele şi merele, şi se mai înăbuşă puţin.
Carnea se serveşte cu sosul în care a fiert înăbuşit, cu prune şi felii de roşii. Se garniseşte cu foi de salată verde.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1846
- Populația:
- 3523 locuitori
Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.