Filtru pe categorii
  • views 31702 Vizualizări
  • posts 0

Ciulama de pui

Ingrediente:

•    2 pui,
•    1 morcov,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    2-3 pahare de ciuperci mărunte,
•    3 linguri de unt,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    2 cepe,
•    3-4 linguri de vin,
•    sare,
•    piper negru măcinat şi boabe,
•    foi de dafin,
•    verdeaţă de pătrunjel şi mărar.

Mod de preparare:

Într-o caserolă cu apă fierbîndă sărată punem rădăcina de pătrunjel curăţată şi tăiată, morcovul, un buchet de verdeaţă, foi de dafin, piper negru boabe, ciuperci (schampignonis) şi lăsăm să fiarbă circa 10 minute. Apoi punem puii tăiaţi bucăţi şi spălaţi, o bucăţică de slănină, turnăm vinul alb de masă, apa, astfel ca să fie acoperiţi 1/3 din ei, se lasă să fiarbă înăbuşit, timp de 30-40 minute. Se scot ciupercile şi puii, se strecoară bulionul.

Prepararea sosului: Se prăjeşte în unt făina, se diluează cu bulion, se fierbe 15-20 minute, mestecînd periodic, astfel ca să nu se formeze cocoloaşe, strecuraţi, adăugaţi ceapa şi ciupercile tăiate mărunt (cele mici se pun întregi, cele mari se taie în jumătate, săraţi fierbeţi la foc domol timp de 5-10 minute.

Înainte de a fi servit în sosul gata se adaugă bucăţile de pui şi se mai fierbe timp de 5 minute, la sfîrşit se adaugă o bucăţică de unt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ghindeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
1528 locuitori

Ghindeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghindeşti, Hîrtop, Tîra, loc. st. cf. Ţîra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1528 locuitori. Satul Ghindești a fost menționat documentar în anul 1661.

Citeşte mai departe