Filtru pe categorii
  • views 15956 Vizualizări
  • posts 0

Prepeliţe umplute cu gutui şi prune uscate

Ingrediente:

  • 5 prepeliţe,
  • 1 lingură unt.

Pentru umplutură:

  • 10-12 prune uscate,
  • 1-2 felii de gutuie,
  • 1 lingură unt,
  • sare.

Pentru marinat:

  • 3 linguri coniac,
  • 1 lingură zeamă de lămîie,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru sos:

  • 1 pahar călină,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri vin de masă.

Pentru garnitură:

  •  1 gutuie,
  • 1 lingură unt.

Mod de preparare:

Ingredientele pentru marinat se amestecă, cu acest amestec se ung prepeliţele, se acoperă cu peliculă alimentară şi se pun la marinat pentru 2-4 ore. După aceasta se trage la o parte pielea dinspre pulpe şi între piele şi carne se pune umplutura. În partea abdominală se pun prune uscate întregi, curăţate de sîmburi. Prepeliţele se ung cu unt, se învelesc în folie de aluminiu şi se coc la temperatura de 160-180°C timp de 30-40 minute. Cînd prepeliţele sunt gata, folia de aluminiu se înlătură. În farfurie se pune grămăjoară garnitura, pe ea - prepeliţele. Sosul se serveşte separat.

Prepararea umpluturii: Feliile de gutuie şi o parte de prune curăţate de sîmburi se taie fidea. Gutuia se prăjeşte puţin în unt, se adaugă prunele, se mai prăjeşte puţin, se sărează şi se ia de pe foc.

Prepararea sosului: Într-o cratiţă cu fundul gros se pune călina, se toarnă vinul şi puţină apă şi se fierbe pînă pomuşoarele se înmoaie, apoi se adaugă mierea, se mai fierbe 2 minute şi se dă prin sită.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrtop

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Citeşte mai departe