Filtru pe categorii
  • views 22700 Vizualizări
  • posts 0

Zraze din carne de găină

Ingrediente:

•    600 g de carne de găină,
•    1 ou,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    1-2 linguri de bulion de carne ,
•    2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
•    1 pahar de smîntînă cu cantitatea de grăsime mică,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru tocătură:
•    3linguri de caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    2 ouă,
•    2 cepe,
•    1lingură de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri de pătrunjel şi mărar tocate mărunt.

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de găină bucăţi, treceți-o prin maşina de tocat carne, adăugaţi ouă, sare, piper, puţin bulion sau lapte. Amestecaţi tocătura, împărţiţi-o în turte de cu grosimea de 1 cm. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, formaţi zraze cu formă alungită, treceţi-le prin pesmeţi, prăjiţi-le pînă se formează o coajă aurie şi daţi-le pentru 4-5 minute în cuptor.
Garnisiţi cu smîntînă, conopidă sau cartofi prăjiţi, cu felii de roşii, presăraşi cu verdeaţă tocată.

Prepararea tocăturii: Oul fiert se mărunţeşte, se adaugă caşcavalul tare dat prin răzătoare, ceapa prăjită, verdeaţa tocată, sarea, piperul, se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Negureni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2860 locuitori

Negureni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobruşa, Negureni și Chersac. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Negureni a fost menționat documentar în anul 1660.

Citeşte mai departe