18 octombrie 2010, 16:51 views 39529

Cavurma de pui (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui,
  • 3 linguri unt topit,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6 roşii,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • 1 pahar bulion,
  • 4 linguri vin,
  • ½ pahar făină de porumb,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi făină şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Apoi se mută în ceaun, se acoperă cu bulion fierbinte şi se înăbuşă la foc slab 20-30 minute. Cu puţin timp înainte de a  se lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii prăjită, sarea, piperul, vinul şi o parte de verdeaţă. Usturoiul pisat, foile de dafin şi piper boabe se adaugă la sfîrşit.

Cavurmaua se presară cu verdeaţă. Se serveşte cu mămăligă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
117 locuitori

Lunga Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga Noua alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Lunga Noua a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.