Filtru pe categorii
  • views 20301 Vizualizări
  • posts 0

Pui cu legume

Ingrediente:

  • 1 pui întreg,
  • 2 cepe,
  • 2 ardei dulci,
  • 6-8 ciuperci,
  • 2 roşii,
  • 1 dovlecel,
  • 1 vînătă,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 4 linguri ulei,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • 2 linguri verdeaţă,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se piperează, se prăjeşte într-o tigaie pînă la obţinerea unei cruste rumene. Legumele se taie felii mari, se adaugă la pui, se rumenesc. Se toarnă vinul, se sărează, se piperează. Se căleşte pînă carnea devine moale. Cu 2-3 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bursuceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Citeşte mai departe