Filtru pe categorii
  • views 21052 Vizualizări
  • posts 0

Pui cu legume

Ingrediente:

  • 1 pui întreg,
  • 2 cepe,
  • 2 ardei dulci,
  • 6-8 ciuperci,
  • 2 roşii,
  • 1 dovlecel,
  • 1 vînătă,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 4 linguri ulei,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • 2 linguri verdeaţă,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se piperează, se prăjeşte într-o tigaie pînă la obţinerea unei cruste rumene. Legumele se taie felii mari, se adaugă la pui, se rumenesc. Se toarnă vinul, se sărează, se piperează. Se căleşte pînă carnea devine moale. Cu 2-3 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Citeşte mai departe