Filtru pe categorii
  • views 11271 Vizualizări
  • posts 0

Raţă în sos de vişine

Ingrediente:
•    1 raţă (1,2-1,5kg),
•    4 linguri de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru sos:
•    2 pahare de vişine proaspete sau congelate,
•    1 pahar de vin roşu,
•    3 buc. de cuişoare,
•    3-5 boabe de cuişoare englezeşti.

Mod de preparare:

Raţa spălată tăiaţi-o bucăţi, săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o în ulei vegetal pînă formează o coajă aurie, turnaţi o cantitate mică de apă şi fierbeţi înăbuşit cu capac pînă este gata. Turnaţi sosul de vişine peste raţa gata şi mai lăsaţi pe foc timp de 2-3minute. A se servi fierbinte.

Prepararea sosului: Scoateţi sîmburii de la vişine, turnaţi vinul, fierbeţi înăbuşit la foc domol într-un vas emailat, pînă vişinele sînt fierte. Adăugaţi cuişoarele englezeşti, lăsaţi să mai fiarbă timp de 3-5 minute, scoateţi apoi cuişoarele. Treceţi masa prin sită sau mărunţiţi-o în blender.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tătărăuca Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1766
Populația:
492 locuitori

Tătărăuca Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Soroca și la 189 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 492 de oameni. Satul Tătărăuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1766.

Citeşte mai departe