Filtru pe categorii
  • views 33759 Vizualizări
  • posts 0

Raţă coaptă în bostan

Ingrediente:

•    1 raţă (de circa 2 kg),
•    1 bostan oval (3-3,5 kg),
•    1 kg de mere,
•    ½ de pahar de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    1 gutuie,
•    1 lămîie (la dorinţă).

Mod de preparare:

Raţa pregătită se taie bucăţi mari (8-10 bucăţi), se sară, se piperează, se prăjeşte în ulei încins pînă se rumeneşte bine. Bostanul se spală, se taie capacul, se curăţă de seminţe, se înlătură o parte din pulpă astfel ca să rămînă destul loc pentru ingrediente.

Curăţaţi merele de seminţe şi cotor, gutuia de coji şi de cotor, tăiaţi lămîia felii.
Puneţi raţa în bostan, împreună cu fructele. Acoperiţi bostanul cu capacul şi daţi-l la cuptor la temperatura de 160 de grade pentru 1,5-2 ore pînă e gata (se verifică dacă e gata raţa).

Se serveşte în bostan, care se foloseşte şi ca garnitură la carnea de raţa.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Doibani II

Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Citeşte mai departe