Filtru pe categorii
  • views 30797 Vizualizări
  • posts 0

Pui umplut

Ingrediente:

  • 1 pui,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri unt topit,
  • 3-4 linguri bulion de carne,
  • 2 linguri smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 2 morcovi,
  • 3 mere,
  • 1 praz,
  • 2 linguri unt topit,
  • nucuşoară,
  • sare,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar pătrunjel şi ţelină tocate.

Mod de preparare:

Puiul prelucrat se sărează, se pipărează pe dinăuntru şi pe dinafară, se unge cu unt. Pulpele se bagă în tăietura de la burtă, iar aripile se lipesc de spate. Toate se fixează cu aţe. Se umple, burta se coase cu aţă. Puiul se rumeneşte, apoi se pune într-un ceaun mic. Se adaugă unt, bulion, se pun 2 cepe întregi, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Periodic puiul se întoarce şi se udă cu sosul, în care se înăbuşă. Cu 10-15 minute înainte de a se lua de pe foc, capacul se scoate şi puiul se unge cu smîntînă. Cînd este gata, puiul se taie de-a lungul, apoi - de-a curmezişul şi se pune în farfurii. Deasupra se toarnă sos şi se presară  cu verdeaţă.

Puiul se serveşte cu cartofi prăjiţi.

Prepararea umpluturii: Morcovii se taie rondele şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa mărunţită, verdeaţa, nucşoara pisată, merele curăţate de coaji şi tăiate felii. Se sărează si se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Boghenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Citeşte mai departe