Filtru pe categorii
  • views 29823 Vizualizări
  • posts 0

Pui umplut

Ingrediente:

  • 1 pui,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri unt topit,
  • 3-4 linguri bulion de carne,
  • 2 linguri smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 2 morcovi,
  • 3 mere,
  • 1 praz,
  • 2 linguri unt topit,
  • nucuşoară,
  • sare,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar pătrunjel şi ţelină tocate.

Mod de preparare:

Puiul prelucrat se sărează, se pipărează pe dinăuntru şi pe dinafară, se unge cu unt. Pulpele se bagă în tăietura de la burtă, iar aripile se lipesc de spate. Toate se fixează cu aţe. Se umple, burta se coase cu aţă. Puiul se rumeneşte, apoi se pune într-un ceaun mic. Se adaugă unt, bulion, se pun 2 cepe întregi, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Periodic puiul se întoarce şi se udă cu sosul, în care se înăbuşă. Cu 10-15 minute înainte de a se lua de pe foc, capacul se scoate şi puiul se unge cu smîntînă. Cînd este gata, puiul se taie de-a lungul, apoi - de-a curmezişul şi se pune în farfurii. Deasupra se toarnă sos şi se presară  cu verdeaţă.

Puiul se serveşte cu cartofi prăjiţi.

Prepararea umpluturii: Morcovii se taie rondele şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa mărunţită, verdeaţa, nucşoara pisată, merele curăţate de coaji şi tăiate felii. Se sărează si se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pelinia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1758
Populația:
7538 locuitori

Pelinia este un sat şi comună din raionul Drochia. Pelinia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7538 de oameni. Satul Pelinia a fost menționat documentar în anul 1758.

Citeşte mai departe