18 octombrie 2010, 17:36 views 18631

Pui prăjit cu fasole păstăi şi dovlecei


 

Ingrediente:

•    1 pui,
•    3 linguri unt,
•    1 lingură făină de porumb,
•    1 lingură făină de grîu,
•    4 linguri vin,
•    2 dovlecei,
•    3 pahare fasole păstăi,
•    2-3 roşii,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    ½ pahar de sos mujdei după gust.
 
Mod de preparare:

Puiul se taie în 4 părţi, se bate pînă se face plat, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte. Apoi se toarnă vin şi bulion, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Periodic carnea se udă cu sosul care se formează în procesul înăbuşirii. Cînd este gata, puiul se mută în alt vas, sosul se strecoară într-o cratiţă. În sos se adaugă 2-3 linguri de apă şi usturoi pisat cu sare. Sosul se dă în clocot şi se strecoară. Dovleceii se curăţă de codiţă, se taie rondele de 1,5-2 cm. Rondelele de dovleac se trec prin faină şi se prăjesc. Păstăile se curăţă de aţe, se spală, se taie în 2-4 părţi, se pun în cratiţă, se adaugă puţin bulion, sare şi unt şi se fierb pînă păstăile sunt gata. Într-o farfurie se pune carnea de pui, dovlecei prăjiți, fasolea fiartă şi feliile de roşii proaspete.

Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3212 locuitori

Pituşca este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pituşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3212 oameni. Satul Pitușca a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.