15 martie 2011, 10:55 views 30524

Şolduri de găină umplute cu ciuperci

Ingrediente:

•    4 şolduri de găină de dimensiuni medii,
•    14-16 shampignons,
•    2-3 cepe,
•    2 roşii tari,
•    ½ pahar de brînză nesărată dată prin răzătoare (caşcaval),
•    2-3linguri de ulei vegetal,
•    2ouă,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Scoateți pielea de pe şolduri ca ciorapul, tăiaţi osul pînă la încheietură, scoateţi carnea de pe os, tăiaţi-o pai. Ciupercile şi ceapa curăţate şi spălate se taie pai şi se rumenesc în ulei vegetal.  În carne, ciuperci, ceapă adăugăm brînza şi roşiile oprite şi decojite în prealabil, tăiate bucăţi mărunte, sare, piper, ouă crude. Amestecăm bine totul.

Umplem cu masa obţinută şoldul de găină. Marginile pielii le fixăm cu scobitori, dîndu-i forma de şold. Pe tava unsă cu ulei vegetal se pun semifabricatele, care se ung şi ele cu ulei. A se coace la temperatura de 180 de grade timp de 30-35 minute. Scoatem scobitorile. A se servi cu legume de sezon şi cu verdeaţă.

 


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1134 locuitori

Jeloboc este un sat din cadrul comunei Piatra, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1134 de oameni. Satul Jeloboc a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.