Filtru pe categorii
  • views 14713 Vizualizări
  • posts 0

Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole albă,
  • 5-6 ciuperci shampignons,
  • 1 praz,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • verdeaţă de cimbru şi tarhon,
  • 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Pentru aluat:

  • 2 linguri de făină de grîu,
  • ½ lingură de apă,
  • sare.

Mod de preparare:

Se alege fasolea albă, se spală de nisip în cîteva ape. Se înmoaie cîteva ore în apă (de la 3-8 ore). Nu se pune sare la fiertul fasolelor. Puneţi apă ca să acopere fasolea, daţi în clocot şi fierbeţi cu capac la foc domol până sînt semigata, apoi le turnaţi în ulcele. Adăugaţi legumele tăiate cubuleţe şi prăjite: morcovul, prazul, ciupercile, ardeiul, verdeaţa tocată, cimbrul şi tarhonul. Turnaţi fiertura de fasole, acoperiţi cu căpăcele din turte de aluat, inclusiv şi deschizăturile. Daţi-le la cuptor pentru 2 ore.

Puneţi fasolea preparată în farfurie şi săraţi-o. Separat se serveşte mămăliga cu unt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baraboi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1843
Populația:
3354 locuitori

Baraboi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Baraboi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Baraboi este situat la o distanță de 23 km de orașul Dondușeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3354 de oameni. Satul Baraboi pentru prima data este atestat documentar la 3 ianuarie 1843.

Citeşte mai departe