Tocană de miel cu gutui
Ingrediente:
- 800 g pulpă de oaie (miel),
- 2 gutui,
- 1 pahar de vin alb,
- 2 linguri de ulei vegetal,
- 100 g de unt,
- sare,
- praf de piper negru.
Mod de preparare:
Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă sare, piper, se prăjeşte în ulei, pînă la rumenire. Gutuile se curăţă se scoate capsula de seminţe, se tăie felii, se prăjeşte în unt pe ambele părţi, se adaugă carnea, se toarnă vin şi se căleşte la foc mic. În cazul în care carnea este vîrtoasă, în timpul fierberii se mai toarnă apă sau bulion.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1859
- Populația:
- 683 locuitori
Comisarovca Nouă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşniţa Nouă, Bosca, Pohrebea Nouă și Comisarovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubasari și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Comisarovca Nouă alcătuia 683 de oameni în anul 2011. Satul Comisarovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1859.