Filtru pe categorii
  • views 16881 Vizualizări
  • posts 0

Carne de vită ca la ţărani

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 3 linguri de vin sec,
  • ½ pahar arpagic,
  • 1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 3-4 roşii,
  • 1½ pahare fasole,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 linguri de verdeaţă tocată,
  • 4-5 crenguţe de pătrunjel.

Mod de preparare:

Carnea de la marginea groasă sau subţire se tăie cîte 1 bucată la porţie, se bate, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei, cu vin sec, se adaugă o crenguţă de pătrunjel, foile de dafin, cîţiva bulbi de arpagic, se amestecă totul, se presează bine în vas şi se lasă pentru 25-30 minute să se marineze. În timpul marinarii se amestecă de 2 ori. Foile de dafin şi pătrunjelul se scot de a  se pune la prăjit. Carnea se rumeneşte cu ceapă, se pune în ceaun, se adaugă roşiile tocate, fasolea fiartă, sarea, piperul, verdeaţa tocată, usturoiul pisat şi vinul. Se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor ca să se înăbuşe timp de 30-40 minute.

Dacă mîncarea se pregăteşte din alte feluri de carne, atunci după prăjire se toarnă bulion, se înăbuşă, apoi se pune fasolea şi se mai înăbuşă cum s-a descris mai sus.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cioreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Citeşte mai departe