22 february 2017, 15:25 Health views 3280
Mijloace financiare suplimentare pentru investigarea hepatitei cronice virale
22 february 2017, 15:25 Health views 3280

Mijloace financiare suplimentare pentru investigarea hepatitei cronice virale

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) va aloca, în acest an, suplimentar circa 10 milioane de lei pentru contractarea investigaţiilor la hepatite cronice virale şi ciroze hepatice B, C şi D, în scopul efectuării tratamentului antiviral, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNAM, volumul serviciilor respective va creşte cu pînă la 11 mii de investigaţii. Astfel, persoanele asigurate care vor iniţia şi urma tratamentul antiviral al hepatitelor cronice virale şi cirozelor hepatice B, C şi D pot efectua gratuit investigaţiile de laborator la mai multe instituţii medico-sanitare contractate de CNAM.

În zona centru a ţării, cetăţenii se pot adresa la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, la centrul medical Imunotehnomed şi la laboratorul de diagnostic Micromed. În nordul ţării, persoanele se pot adresa la centrul medical de diagnoză Analiticmed, iar în zona sud la laboratorul medical Synevo.

Pentru efectuarea investigaţiilor, persoana se adresează la una dintre instituţiile medico-sanitare sus-menţionate cu un certificat de la medicul infecţionist.

Serviciile sînt acoperite de CNAM din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

hepatita , finantare , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.