24 may 2013, 10:39 Kaleidoscope views 17883
24 may 2013, 10:39 Kaleidoscope views 17883

Pe Marte pare că se află o cască nazistă


Foto: topnews.ru

Susținătorii „teoriei conspirației” susțin că fotografiile de pe Marte, transmise de roverul Curiosity nu sînt autentice și găsesc noi dovezi în acest sens.

Multe dintre imaginile realizate de roverul Curiosity, sînt la dispoziția publicului pe site-ul NASA. De aceasta se folosesc cei care sînt înclinați să creadă în "teoria conspirației".

De exemplu, cea mai recentă „descoperire” pe Planeta Roșie a devenit o casca nazistă din timpul celui de-al doilea război mondial, scrie techno.bigmir.net.

Utilizatorul WhatsUpInTheSky37 studiază cu plăcere toate imaginile care au fost trimise de Curiosity.

Aceste fotografii sînt disponibile pentru toată lumea. Pe una din ultimele fotografii el a identificat o casca germană purtată de către soldații din al Treilea Reich. În timp ce entuziaștii fac speculații cu privire la modul în care o cască ar putea ajunge pe o altă planetă și dacă americanii falsifică fotografiile de pe Marte, experții spun că este doar un joc de lumină și umbră, ceea ce face ca o piatră simplă să capete forme ușor de recunoscut.

Astfel de "descoperiri" au făcut în mod repetat fanii „teoriei conspiratiei”. De exemplu, anul trecut, entuziaști au observat pe Marte o cizmă și un șarpe.

Și în luna aprilie, a fost raportat că pe imaginile de pe Marte, realizate de sonda MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), probabil a nimerit sonda  sovietică "Marte-3", care a aterizat pe Marte în decembrie 1971.

Keywords:

cosmos , descoperire , Curiosity

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
356 locuitori

Socola este un sat din cadrul comunei Vadul-Raşcov, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul se află la o distanță de 9 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Socola este atestat documentar în 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.