24 mai 2013, 10:39 Caleidoscop views 17872
24 mai 2013, 10:39 Caleidoscop views 17872

Pe Marte pare că se află o cască nazistă


Foto: topnews.ru

Susținătorii „teoriei conspirației” susțin că fotografiile de pe Marte, transmise de roverul Curiosity nu sînt autentice și găsesc noi dovezi în acest sens.

Multe dintre imaginile realizate de roverul Curiosity, sînt la dispoziția publicului pe site-ul NASA. De aceasta se folosesc cei care sînt înclinați să creadă în "teoria conspirației".

De exemplu, cea mai recentă „descoperire” pe Planeta Roșie a devenit o casca nazistă din timpul celui de-al doilea război mondial, scrie techno.bigmir.net.

Utilizatorul WhatsUpInTheSky37 studiază cu plăcere toate imaginile care au fost trimise de Curiosity.

Aceste fotografii sînt disponibile pentru toată lumea. Pe una din ultimele fotografii el a identificat o casca germană purtată de către soldații din al Treilea Reich. În timp ce entuziaștii fac speculații cu privire la modul în care o cască ar putea ajunge pe o altă planetă și dacă americanii falsifică fotografiile de pe Marte, experții spun că este doar un joc de lumină și umbră, ceea ce face ca o piatră simplă să capete forme ușor de recunoscut.

Astfel de "descoperiri" au făcut în mod repetat fanii „teoriei conspiratiei”. De exemplu, anul trecut, entuziaști au observat pe Marte o cizmă și un șarpe.

Și în luna aprilie, a fost raportat că pe imaginile de pe Marte, realizate de sonda MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), probabil a nimerit sonda  sovietică "Marte-3", care a aterizat pe Marte în decembrie 1971.

Cuvinte cheie:

cosmos , descoperire , Curiosity

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
759 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Alexandrovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.