23 may 2013, 12:56 Kaleidoscope views 13693
23 may 2013, 12:56 Kaleidoscope views 13693

Eveniment astronomic deosebit la finele lunii mai


Foto: gandul.info

În ultimele zile ale lunii mai, pasionaţii de astronomie se vor putea bucura de un eveniment special: o triplă conjuncţie a planetelor Venus, Jupiter şi Mercur.

Potrivit NASA Science News, fenomenul se va manifesta din 23 mai, cînd cele trei planete vor începe să se apropie, însă apogeul va fi atins pe 26 mai.

Atunci, la apusul Soarelui, cele mai strălucitare planete ce pot fi văzute pe cerul lunii mai vor forma un triunghi de puncte luminoase.

Totul va putea fi observat atît cu binoclul, cît şi cu ochiul liber.

Ultimul eveniment similar a avut loc în mai 2011, iar următorul după cel de la finele acestei luni va putea fi văzut abia în octombrie 2015.

Triunghiul va începe să se disperseze pe 27 mai, însă în ziua următoare Venus va trece, aparent, pe lîngă Jupiter la o distanţă foarte mică, formînd pe cer o pereche de obicte strălucitoare.

Keywords:

Planete , NASA , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.