26 november 2023, 11:00 Moldovan reality views 1298
Rotația neprogramată a președinților Curții Constituționale: nu e o simplă coincidență?
26 november 2023, 11:00 Moldovan reality views 1298

Rotația neprogramată a președinților Curții Constituționale: nu e o simplă coincidență?

Zilele trecute judecătoarea Curții Constituționale (CC) Domnica Manole a fost din nou aleasă președinta acestei instanțe. Cu o zi mai înainte, fostul șef al instituției date Nicolae Roșca a demisionat din motive personale – așa sună versiunea oficială.

Mulți experți și comentatori asociază rotația neprogramată a președinților CC cu cele mai recente decizii ale ei, care nu se înscriu în agenda autorităților. CC a respins solicitarea guvernului în cazul partidului «Șansa», exclus din cursa electorală a alegerilor generale locale, și a declarat neconstituționale stipulările legii care a stat la baza evaluării activității ex-procurorului general Alexandr Stoianoglo, înlăturării lui ulterioare și demiterii din funcție.

Pe acest fundal, în comunitatea experților s-au iscat discuții privind o posibilă revenire a lui A. Stoianoglo în funcția procurorului nr.1 Deciziile privind demiterea sa au fost contestate în instanță și pot fi anulate de aceasta.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
764 locuitori

Iujnoe este un sat şi comună din raionul Cahul. Iujnoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Cahul și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 764 de oameni. Satul Iujnoe a fost menționat documentar în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.