26 noiembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1301
Rotația neprogramată a președinților Curții Constituționale: nu e o simplă coincidență?
26 noiembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1301

Rotația neprogramată a președinților Curții Constituționale: nu e o simplă coincidență?

Zilele trecute judecătoarea Curții Constituționale (CC) Domnica Manole a fost din nou aleasă președinta acestei instanțe. Cu o zi mai înainte, fostul șef al instituției date Nicolae Roșca a demisionat din motive personale – așa sună versiunea oficială.

Mulți experți și comentatori asociază rotația neprogramată a președinților CC cu cele mai recente decizii ale ei, care nu se înscriu în agenda autorităților. CC a respins solicitarea guvernului în cazul partidului «Șansa», exclus din cursa electorală a alegerilor generale locale, și a declarat neconstituționale stipulările legii care a stat la baza evaluării activității ex-procurorului general Alexandr Stoianoglo, înlăturării lui ulterioare și demiterii din funcție.

Pe acest fundal, în comunitatea experților s-au iscat discuții privind o posibilă revenire a lui A. Stoianoglo în funcția procurorului nr.1 Deciziile privind demiterea sa au fost contestate în instanță și pot fi anulate de aceasta.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
138 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 138 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.