Iaţcovschi Pavel

Iaţcovschi Pavel ‒ actor.

S-a născut la 7 iunie 1937 în or. Teleneşti, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. A evoluat pe scena teatrului „Luceafărul”. S-a filmat în mai multe roluri episodice în pelicule, realizate la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
Serghei Lazo”, 1967 ‒ ofiţer,
Ultimul haiduc”, 1972 ‒ muncitor,
Podurile”, 1973 ‒ cercetaş,
„Mînia”, 1974 ‒ Mihai,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ rol episodic,
Nicuşor din tribul TV”, 1975 ‒ antrenorul de sport,
Mark Twain acuză...”, 1975 ‒ cowboy,
„Rădăcinile vieţii” 1977 ‒ rol episodic,
Cetatea” ‒ 1978 ‒ rol episodic,
Codul: „Fulgerul de sud”, 1980 ‒ rol episodic,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
387 locuitori

Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.

Citeşte mai departe