Iaţcovschi Pavel

Iaţcovschi Pavel ‒ actor.

S-a născut la 7 iunie 1937 în or. Teleneşti, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. A evoluat pe scena teatrului „Luceafărul”. S-a filmat în mai multe roluri episodice în pelicule, realizate la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
Serghei Lazo”, 1967 ‒ ofiţer,
Ultimul haiduc”, 1972 ‒ muncitor,
Podurile”, 1973 ‒ cercetaş,
„Mînia”, 1974 ‒ Mihai,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ rol episodic,
Nicuşor din tribul TV”, 1975 ‒ antrenorul de sport,
Mark Twain acuză...”, 1975 ‒ cowboy,
„Rădăcinile vieţii” 1977 ‒ rol episodic,
Cetatea” ‒ 1978 ‒ rol episodic,
Codul: „Fulgerul de sud”, 1980 ‒ rol episodic,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic.

Settlements of Moldova and Diaspora

Baroncea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1461 locuitori

Baroncea este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baroncea Nouă și Baroncea. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Baroncea a fost menționat documentar în anul 1723.

Read more