Iaţcovschi Pavel

Iaţcovschi Pavel ‒ actor.

S-a născut la 7 iunie 1937 în or. Teleneşti, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. A evoluat pe scena teatrului „Luceafărul”. S-a filmat în mai multe roluri episodice în pelicule, realizate la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
Serghei Lazo”, 1967 ‒ ofiţer,
Ultimul haiduc”, 1972 ‒ muncitor,
Podurile”, 1973 ‒ cercetaş,
„Mînia”, 1974 ‒ Mihai,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ rol episodic,
Nicuşor din tribul TV”, 1975 ‒ antrenorul de sport,
Mark Twain acuză...”, 1975 ‒ cowboy,
„Rădăcinile vieţii” 1977 ‒ rol episodic,
Cetatea” ‒ 1978 ‒ rol episodic,
Codul: „Fulgerul de sud”, 1980 ‒ rol episodic,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bocani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1419 locuitori

Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.

Read more