Banciu Lidia

Banciu Lidia - redactor, scenarist.

S-a născut la 7 noiembrie 1950. A absolvit Universitatea de stat de la Chișinău în anul 1976. A lucrat în calitate de redactor la Televiziunea de Stat din Moldova. Este autoarea unei serii de scenarii pentru filme documentare ale studioului „Telefilm-Chișinău”. Membră a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:
„Cîntecele codrilor”, 1974, film concert,
„Caut povestea”, 1974, film documentar,
„Garanţie de lucru”, 1977, film documentar,
„Găseşte-ţi chemarea”, 1981, film documentar,
„Cîmpul cu sfeclă de zahăr”, 1982, film documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţambula

Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Citeşte mai departe