Banciu Lidia

Banciu Lidia - redactor, scenarist.

S-a născut la 7 noiembrie 1950. A absolvit Universitatea de stat de la Chișinău în anul 1976. A lucrat în calitate de redactor la Televiziunea de Stat din Moldova. Este autoarea unei serii de scenarii pentru filme documentare ale studioului „Telefilm-Chișinău”. Membră a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:
„Cîntecele codrilor”, 1974, film concert,
„Caut povestea”, 1974, film documentar,
„Garanţie de lucru”, 1977, film documentar,
„Găseşte-ţi chemarea”, 1981, film documentar,
„Cîmpul cu sfeclă de zahăr”, 1982, film documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cărbuna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Citeşte mai departe