Banciu Lidia

Banciu Lidia - redactor, scenarist.

S-a născut la 7 noiembrie 1950. A absolvit Universitatea de stat de la Chișinău în anul 1976. A lucrat în calitate de redactor la Televiziunea de Stat din Moldova. Este autoarea unei serii de scenarii pentru filme documentare ale studioului „Telefilm-Chișinău”. Membră a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:
„Cîntecele codrilor”, 1974, film concert,
„Caut povestea”, 1974, film documentar,
„Garanţie de lucru”, 1977, film documentar,
„Găseşte-ţi chemarea”, 1981, film documentar,
„Cîmpul cu sfeclă de zahăr”, 1982, film documentar.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cişmea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1478 locuitori

Cişmea este un sat din cadrul comunei Pelivan, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 7 km de oraşul Orhei şi la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1478 de oameni. Satul Cișmea a fost menționat documentar în anul 1570.

Citeşte mai departe