Banciu Lidia

Banciu Lidia - redactor, scenarist.

S-a născut la 7 noiembrie 1950. A absolvit Universitatea de stat de la Chișinău în anul 1976. A lucrat în calitate de redactor la Televiziunea de Stat din Moldova. Este autoarea unei serii de scenarii pentru filme documentare ale studioului „Telefilm-Chișinău”. Membră a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:
„Cîntecele codrilor”, 1974, film concert,
„Caut povestea”, 1974, film documentar,
„Garanţie de lucru”, 1977, film documentar,
„Găseşte-ţi chemarea”, 1981, film documentar,
„Cîmpul cu sfeclă de zahăr”, 1982, film documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Inculeţ

Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Read more