Banciu Lidia

Banciu Lidia - redactor, scenarist.

S-a născut la 7 noiembrie 1950. A absolvit Universitatea de stat de la Chișinău în anul 1976. A lucrat în calitate de redactor la Televiziunea de Stat din Moldova. Este autoarea unei serii de scenarii pentru filme documentare ale studioului „Telefilm-Chișinău”. Membră a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:
„Cîntecele codrilor”, 1974, film concert,
„Caut povestea”, 1974, film documentar,
„Garanţie de lucru”, 1977, film documentar,
„Găseşte-ţi chemarea”, 1981, film documentar,
„Cîmpul cu sfeclă de zahăr”, 1982, film documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Agronomovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
769 locuitori

Agronomovca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Agronomovca, Zăzulenii Noi și Negurenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni şi la 95 km de Chişinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Satul Agronomovca a fost întemeiat în anul 1912.

Read more