29 november 2011, 10:38 views 5210
29 november 2011, 10:38 views 5210

Expoziţie de arme vechi la Comrat

Pentru prima dată în galeria de artă din Comrat s-a deschis o expoziţie de arme vechi şi obiecte de uz casnic. Unicitatea expoziţiei constă în faptul că aici sînt adunate artefacte cu o vechime de peste 2 000 de ani.

Timp de multe secole pînă la era noastră nu au existat limite specifice dintre obiectele casnice şi arme. În vechime, atunci cînd un trib ataca altul, toporul, sapa, coasa deveneau o armă de auto-apărare. Ceea ce este interesant, că unele artefacte au fost găsite pe teritoriul Găgăuziei.

Colecționarul moldovean Petru Costin colectează exponate de peste patruzeci de ani, din toate satele din Moldova şi fiecare exponat are propria poveste care ne relatează cum înaintaşii noştri au luptat cu vitejie pentru pămîntul şi poporul lor.

Expoziţia de arme vechi din galeria de artă din Comrat va dura pînă la sfîrşitul acestui an și oricine o poate vizita gratis.

Sursa: atv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.