22 february 2016, 15:17 Music from the movies views 5528
La 26 februarie începe concursul „Polobocul de Aur–2016”
22 february 2016, 15:17 Music from the movies views 5528

La 26 februarie începe concursul „Polobocul de Aur–2016”

Filiala din UTA Gagauz-Yeri a Camerei de Comerţ şi Industrie a R. Moldova a invitat recent vinificatorii locali să participe la concursul „Polobocul de Aur–2016". Prima etapă a concursului regional va avea loc la 26 februarie.

Potrivit directorului filialei sus-numite, Mihail Paşalî, tradiţional la acest concurs iau parte producători de vin de casă din raioanele Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcăneşti, precum şi din localităţile Tvardiţa şi Corten din raionul Taraclia.

„Concursul include patru nominalizări - vin din soiuri tehnice, vin din hibrizi de viţă-de-vie, vin cu vîrsta mai mare de un an şi vinuri desert. Fiecare nominalizare se face pe categorii – vin roşu şi alb", a menţionat Mihail Paşalî, citat de gagauzinfo.md.

Cererile de participare la concursul „Polobocul de Aur–2016" şi mostrele de vin pot fi depuse pînă pe data de 24 februarie inclusiv.

Concursul „Polobocul de Aur" se desfăşoară în UTA Gagauz-Yeri pentru a 12-a oară şi are scopul să păstreze şi să promoveze ramura vitivinicolă din regiune.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Găgăuzia , concurs , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1771
Populația:
680 locuitori

Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.