06 september 2014, 16:46 Music from the movies views 69513
06 september 2014, 16:46 Music from the movies views 69513

La Ceadîr-Lunga s-a desfăşurat a doua ediţie a „Paradei mireselor”


 Foto: gagauzinfo.md

Peste 50 de tinere, fete de măritat şi femei căsătorite, au participat la „Parada mireselor” desfăşurată duminică în oraşul Ceadîr-Lunga, transmite MOLDPRES.

Evenimentul, care este la a doua ediţie, a fost organizat de un salon de frumuseţe din localitate cu susţinerea autorităţilor oraşului. Scopul show-ului constă în promovarea valorilor familiei, căsătoriei şi maternităţii.

Participantele au fost gătite de organizatori, fiind împodobite cu toate accesoriile unei mirese, inclusiv văl şi buchet. Ulterior, procesiunea însoţită de muzicanţi şi motociclişti a trecut pe principala stradă din oraş.

Programul acţiunii, care a avut şi obiective caritabile, a inclus o vizită la şcoala-internat din Ceadîr-Lunga. Discipolii instituţiei au fost serviţi cu dulciuri şi au primit în dar două mese pentru tenis şi multe jucării.

Potrivit Sofiei Marinova, directorul întreprinderii organizatoare, „Parada mireselor” şi-a propus să promoveze valorile unei căsnicii tradiţionale şi familii sănătoase, dar şi să-i ajute pe copiii care sînt lipsiţi de bucuria de a avea mamă şi tată. „Ne-am dorit să trezim interesul tinerelor pentru misiunea de soţie şi mamă, dar totodată să facem un pic de sărbătoare şi pentru copiii care sînt lipsiţi de bucuria de a creşte într-o familie împlinită. În acelaşi timp, am vrea ca acest festival să devină o bună tradiţie în UTA Gagauz-Yeri”, susţine Sofia Marinova citată de Gagauzinfo.md.

Evenimentul a culminat cu un concert şi o horă de sărbătoare.

Sursa: MOLDPRES

Keywords:

Moldova , parada , nunta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1720 locuitori

Ucrainca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ucrainca și Zviozdocica. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 104 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1720 de oameni. Satul Ucrainca a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.