28 november 2013, 16:01 Music from the movies views 9546
28 november 2013, 16:01 Music from the movies views 9546

Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri întreprind măsuri de protecţie împotriva lupilor


Foto: fanpop.com

Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri au aprobat un plan de acţiuni ce urmează să fie desfăşurate pînă la 10 decembrie, în legătură cu înteţirea cazurilor de migraţiune a lupilor şi atacurilor asupra animalelor domestice în localităţile regiunii. Acest fapt prezintă pericol pentru situaţia economică, dar şi cea epidemiologică a autonomiei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al administraţiei UTA Gagauz-Yeri, pînă la data de 10 decembrie curent, primarii localităţilor din regiune, împreună cu specialiştii Întreprinderii Silvice Comrat şi conducătorii asociaţiilor de vînători şi pescari din raioanele Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti, vor elabora un plan de monitorizare în care va fi indicat numărul de lupi la metru pătrat şi locurile de concentraţie maximă a acestora.

Totodată, structurile responsabile de securitatea alimentelor din aceleaşi raioane vor face o investigaţie privind o eventuală epidemie a maladiilor infecţioase, răspîndite de animale vagabonde şi sălbatice, ce prezintă pericol pentru viaţa şi sănătatea oamenilor. Administraţiile locale vor organiza acţiuni de informare şi sensibilizare a populaţiei, îndemnînd cetăţenii să comunice despre fiecare animal viu sau pierit depistat.

În proces va fi antrenată şi mass-media locală care va difuza materiale de popularizare a măsurilor de protecţie şi securitate, dar şi de promovare a normelor sanitar-veterinare. În acelaşi timp, poliţia va organiza raiduri, prioritar în localităţile îndepărtate, unde sînt stîne sau ferme situate la distanţă mare de casele de locuit.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
21 locuitori

Chersac este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Chersac a fost menționat documentar în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.