24 january 2013, 14:39 Folk music views 4313
24 january 2013, 14:39 Folk music views 4313

Tineri din raionul Cahul au participat la un atelier de orientare profesională

Zeci de tineri din raionul Cahul au participat, miercuri, la un atelier de orientare profesională, desfăşurat la Universitatea de Stat "B. P. Hasdeu" din oraş. Viitorii studenţi au discutat cu diferiţi specialişti despre profesia pe care doresc să o obţină, transmite MOLDPRES cu referire la surse locale.

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului "Alege-ţi calea", implementat de Asociaţia Obştească "Succes", în parteneriat cu Misiunea Caritas Cehia. Tinerii, care în vară urmează să depună actele pentru facultate au avut posibilitatea să discute cu specialişti din diferite domenii: drept, economie, medicină, tehnologii informaţionale etc. despre profesia pe care şi-o doresc. Iniţial, participanţii la atelier au completat nişte chestionare de vocaţie, determinîndu-se astfel meseriile cele mai solicitate.

"Ne-am propus să le ajutăm liceenilor claselor a 12-a din raionul Cahul să-şi identifice vocaţia profesională şi să vorbească cu specialişti din diferite domenii despre particularităţile profesiei la care aspiră. Scopul nostru a fost să-i ajutăm cu informaţii şi opinii ale oamenilor cu experienţă", a menţionat Ludmila Noni, coordonator de proiect.

La rîndul lor, absolvenţii participanţi susţin că au aflat multe lucruri noi despre ceea ce şi-ar dori să facă în viaţă, iar discuţia cu specialiştii le-a fost foarte utilă. Unii dintre tineri au renunţat la idee, iar alţii, dimpotrivă, şi-au confirmat intenţiile de a însuşi o meserie sau alta.

Keywords:

localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1771
Populația:
680 locuitori

Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.