10 march 2017, 12:35 views 6069
PD va boicota referendumul anti-Chirtoacă
10 march 2017, 12:35 views 6069

PD va boicota referendumul anti-Chirtoacă

Partidul Democrat va boicota referendumul privind demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al PD, Vitalie Gămurari, în cadrul tradiționalului briefing de presă.

"Poziţia PDM este una foarte clară din simplu motiv că aceasta iniţiativă este una nu doar a partidului socialiştilor din R.Moldova, dar şi a preşedintelui Igor Dodon. Iniţiativa care nu are nimic cu doleanţele chişinăuenilor, care nu are nimic cu problemele reale ale oraşului Chişinău, care ste una stric politică, stric electorală. În acest context, PDm declară că nu participă la acest referendum nici într-o formă", a declarat Vitalie Gămurari.

Amintim că, acum o săptămînă, PL a anunțat că nu va participa la referendumul din 19 noiembrie curent, îndemnând chișinăuienii să boicoteze acest exercițiu inițiat de PSRM. La începutul acestei săptămâni, cu un anunț similar au venit liderii Partidului Unității Naționale și Partidului Acțiune și Solidaritate.

Primarul poate fi demis doar dacă pentru asta votează cel puţin acelaşi număr de persoane care l-au ales în funcţie, adică 163 de mii 570 de alegători.

PSRM a mai încercat să-l dea jos pe primar acum jumătate de an, însă atunci tentativă s-a soldat cu eşec.

Source: deschide.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.