28 january 2017, 14:50 views 6951
40 de arbori tineri au fost plantați în parcul „Valea Trandafirilor” (Foto)
28 january 2017, 14:50 views 6951

40 de arbori tineri au fost plantați în parcul „Valea Trandafirilor” (Foto)

Parcul „Valea Trandafirilor" s-a îmbogățit cu arbori noi. Au fost plantați 40 de copaci tineri. Exemplarele noi vin să înlocuiască copacii tăiați în cadrul lucrărilor de igienizare programate de la începutul lunii curente.

Arborii tineri sînt de specia frasin, formă sferică, cu bulgăre de pămînt la rădăcină și o înălţime de peste 3 metri.

Șeful Regiei „Spații Verzi", Eliferie Haruța, susține că noua specie de arbori plantată pe digul lacului din Parcul „Valea Trandafirilor" este rezistentă la condițiile climaterice caracteristice zonei și are un aspect estetic plăcut. Plantarea de arbori tineri are scopul de a reîmprospăta spațiile urbane verzi.

Potrivit unui comunicat de presă al primăriei municipiului Chișinău, intervențiile în cele mai importante tipuri de zone verzi ale Chișinăului, care prevăd înlocuirea copacilor bătrîni cu exemplare tinere, vor continua pînă în luna aprilie.

Source: zugo.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
669 locuitori

Răscăieţii Noi este un sat din cadrul comunei Răscăieţi, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 669 de oameni. Satul Răscăieţii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.