26 january 2017, 14:15 views 3550
Începe plantarea arborilor în Parcul „Valea Trandafirilor”
26 january 2017, 14:15 views 3550

Începe plantarea arborilor în Parcul „Valea Trandafirilor”

Angajaţii întreprinderii municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" vor începe astăzi lucrările de plantare a arborilor pe digul lacului din Parcul „Valea Trandafirilor", informează Primăria capitalei.

Copacii defrişaţi anterior vor fi înlocuiți cu arbori noi. În locul acestora vor fi sădiţi arbori în formă sferică, cu bulgăre de pămînt la rădăcină, care au o înălţime de peste trei metri.

Pe parcursul ultimelor luni, serviciile municipale au executat lucrări de curăţare şi defrişare a arborilor care se află într-o stare fitosanitară nesatisfăcătoare și care prezentau pericol.

Autoritățile municipale precizează că lucrările de defrişare şi curăţare a copacilor uscaţi, dar şi înlocuirea acestora cu puieţi de talie înaltă, vor continua pe întreaga perioadă a repaosului vegetativ, adică pînă în luna aprilie.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1352 locuitori

Delacău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Delacău și Crasnaia Gorca. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 50 km de Chișinău. Populaţia satului Delacău alcătuia 1352 de oameni în anul 2005. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.