10 july 2016, 10:15 views 4572
Al II-lea Forum european al angajatorilor la Chișinău
10 july 2016, 10:15 views 4572

Al II-lea Forum european al angajatorilor la Chișinău

La Chişinău s-a desfăşurat al doilea Forum european al angajatorilor din Republica Moldova cu genericul "Start unei cariere în companie europeană".

Scopul evenimentului este de a face legătura dintre companiile cu capital străin din Moldova sau cele care activează pe piaţa europeană cu tinerii specialişti, inclusiv elevi, studenţi şi absolvenţi.

În anul curent la forum au participat 24 de companii.

Potrivit viceministrului Educaţiei, Cristina Boaghi, Forumul european este şi un mecanism de identificare a avantajelor şi necesităţilor sistemului educaţional al Moldovei.

"Doar prin interacţiune directă dintre angajatori şi studenţi aflăm dacă oferta educaţională corespunde aşteptărilor pieţei forţei de muncă. Unul din obiectivele de bază ale politicilor noastre în domeniul formării academice şi profesionale este asigurarea unei pregătiri de calitate pentru elevi şi studenţi pentru o integrare profesională reuşită în cîmpul muncii", a spus viceministrul.

Forumul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova, în parteneriat cu Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerul Educaţiei, Agenţia Universitara a Francofoniei, Asociaţia de Colaborare Economică Moldo-Germană, precum şi Invent Moldova.

Source: www.infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1784 locuitori

Unțești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Unțești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Unțești a fost menționat documentar în anul 1883.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.