05 february 2015, 10:00 views 10993
În Orhei va fi construit Сomplexul Sportiv Autodrom
05 february 2015, 10:00 views 10993

În Orhei va fi construit Сomplexul Sportiv Autodrom

Contrar părerilor tuturor scepticilor s-au arătat neîncrezători în ce priveşte perspectiva de a construi Complexul European Auto-moto la Orhei (Orhei Autodrom), proiectul progresează și va deveni o realitate!

În timpul primei etape a Campionatului Naţional de Karting, care a avut loc pe stadionul din Orhei, duminică, 26 aprilie 2015, a fost prezentat proiectul „Orhei Autodrom", care se preconizează să fie construit în preajma oraşului Orhei, pe teritoriul oferit de Primăria orașului.

Configurațiile traseelor au fost proiectate de către experții RaceTracks.ru, care lucrează în colaborare cu Hermann Tilke, celebrul arhitect al traseelor de Formula 1.

Complexul va include pistă de curse pentru kart, de categoria A, cu lungimea de 1400 m, cu zece configurații, unde vor putea fi desfăşurate concursuri naționale și internaționale, cercul FIA Gradul 3 pentru formule, șosele de centură pentru curse auto și moto cu lungimea de circa 2 000 de metri, traseul adiacent pentru Rally cros, un traseu de 500 de metri pentru drift și drag strip pentru întreceri de accelerare de un sfert de milă (lungimea totală fiind de aproximativ 850 de metri), care va fi integrat în cercul principal – o soluție unică!

De cealaltă parte a rîului Răut, vor fi amenajate piste pentru autocros, motocros şi Jeep Cross Trial, cu lungimea de la 1 250 pînă la 1 500 de metri, care vor corespunde cerinţelor FIA și FIM. Pe imaginea tridimensională a proiectului deja se poate observa că configurația poate fi schimbată, creînd diverse piste, ce va face ca întrecerile să fie şi mai spectaculoase. Complexul va fi executat în conformitate cu standardele europene și va fi echipat cu o infrastructură specializată, boxe pentru echipe și tribune pentru spectatori.

Mijloacele financiare pentru construcţia complexului au fost alocate atît din bugetul raional Orhei, cît şi din cel municipal. Proiectul final va fi prezentat la începutul lunii iunie a anului curent, iar lucrările de construcție ale complexului vor începe deja pe parcursul acestui an. O contribuție substanţială la Complexul „Orhei Autodrom" îl au inițiatorii: consilierul Vladislav Şevcenko, președintele Comitetului de Karting Serghei Guțu și primarul oraşului Orhei Vitalie Colun.

Complexul European Autodrom din Orhei va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării întrecerilor sportive auto-moto în Moldova, dar şi asupra dezvoltării întregii regiuni, va contribui la creşterea locurilor de muncă, precum și la dezvoltarea turismului și industriei hoteliere, căci doar o singură întrecere națională sau internațională de karting poate aduna circa 100-500 de piloţi, mecanici şi alte categorii de personal.

Rămînem în speranţa că iniţiatorilor entuziaşti le va reuşi tot ce şi-au planificat, iar noi vom putea fi mîndri că în Republica Moldova există un astfel de complex uimitor care, potrivit spuselor inițiatorilor, va fi capabil să educe un viitor pilot de Formula 1!

Source: www.0-100.md

Keywords:

Moldova , sport , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
769 locuitori

Agronomovca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Agronomovca, Zăzulenii Noi și Negurenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni şi la 95 km de Chişinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Satul Agronomovca a fost întemeiat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.