22 may 2013, 09:26 Health views 7867
22 may 2013, 09:26 Health views 7867

Lista de medicamente compensate a fost completată


Foto: bfm.ru

Beneficiarii sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală vor beneficia de o listă extinsă de medicamente compensate, transmite Newsmoldova. Aceasta a fost suplinită cu un spectru nou de medicamente pentru tratamentul bolilor endocrine, astmului bronşic, diabetului zaharat tip I insulinodependent (insuline), epidermolizei buloase, bolilor de sistem şi autoimune, maladiilor oftalmologice, miasteniei gravis şi mucoviscidozei.

Tot de medicamente compensate integral vor beneficia copiii cu vîrsta 0-5 ani, femeile gravide, precum şi pacienţii cu maladii cronice şi anume: epilepsia, boala şi sindromul Parkinson, bolile psihice, diabetul zaharat tip II insulinoindependent.

La ora actuală, CNAM compensează 82 de denumiri comune internaţionale (inclusiv cca 900 de denumiri comerciale înregistrate), care sunt acoperite din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală în sumă de 192 mln de lei.

Medicamentele compensate pot fi găsite în toate farmaciile contractate de CNAM în baza reţetei completate şi eliberate de medicul de familie, se spune într-un comunicat de presă al acestei instituții.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.