22 mai 2013, 09:26 Sănătate views 7872
22 mai 2013, 09:26 Sănătate views 7872

Lista de medicamente compensate a fost completată


Foto: bfm.ru

Beneficiarii sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală vor beneficia de o listă extinsă de medicamente compensate, transmite Newsmoldova. Aceasta a fost suplinită cu un spectru nou de medicamente pentru tratamentul bolilor endocrine, astmului bronşic, diabetului zaharat tip I insulinodependent (insuline), epidermolizei buloase, bolilor de sistem şi autoimune, maladiilor oftalmologice, miasteniei gravis şi mucoviscidozei.

Tot de medicamente compensate integral vor beneficia copiii cu vîrsta 0-5 ani, femeile gravide, precum şi pacienţii cu maladii cronice şi anume: epilepsia, boala şi sindromul Parkinson, bolile psihice, diabetul zaharat tip II insulinoindependent.

La ora actuală, CNAM compensează 82 de denumiri comune internaţionale (inclusiv cca 900 de denumiri comerciale înregistrate), care sunt acoperite din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală în sumă de 192 mln de lei.

Medicamentele compensate pot fi găsite în toate farmaciile contractate de CNAM în baza reţetei completate şi eliberate de medicul de familie, se spune într-un comunicat de presă al acestei instituții.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.