13 march 2014, 14:21 Health views 17811
13 march 2014, 14:21 Health views 17811

Medicamentul care ne-ar putea ajuta să trăim pînă la 150 de ani

Medicamentul creat dintr-un ingredient care se găsește în vinul roșu ne-ar putea ajuta să trăim pînă la 150 de ani, consideră oamenii de știință britanici, care efectuează cercetări în acest domeniu.

În mai puțin de 5 ani, oamenii de știință plănuiesc să creeze o pilulă care combate îmbătrînirea și ar putea prelungi viața cu zeci de ani.

Noul medicament reprezintă versiunea sintetică a resveratrolului, o substanță care se găsește în vinul roșu și despre care se crede că are efecte anti-îmbătrînire prin stimularea activității proteinei SIRT1. Cantitatea de resveratrol din pilulă este echivalentă cu cea din 100 de pahare de vin roșu.

Enzima SIRT1 poate fi activată și prin diminuarea numărului de calorii consumate sau prin exerciții fizice, însă poate fi stimulată și cu ajutorul resveratrolului. Oamenii de ştiinţă consideră că resveratrolul funcţionează prin amplificarea activităţii sirtuinelor, o familie de proteine ce se găsesc de-a lungul întregului corp, despre care se crede că luptă împotriva afecţiunilor asociate îmbătrînirii, precum diabetul de tip 2, cancerul sau Alzheimerul.

Pilula a fost testată pe pacienți care suferă de afecțiuni precum cancerul, diabetul sau bolile de inimă, iar rezultatele i-au uimit pe medici. ,,Acest medicament tratează o singură afecțiune, dar spre deosebire de alte pastile, poate preveni alte 20 de afecțiuni,” spune profesorul David Sinclair, citat de Russia Today.

Keywords:

sanatate , medicamente , viata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.