13 martie 2014, 14:21 Sănătate views 17819
13 martie 2014, 14:21 Sănătate views 17819

Medicamentul care ne-ar putea ajuta să trăim pînă la 150 de ani

Medicamentul creat dintr-un ingredient care se găsește în vinul roșu ne-ar putea ajuta să trăim pînă la 150 de ani, consideră oamenii de știință britanici, care efectuează cercetări în acest domeniu.

În mai puțin de 5 ani, oamenii de știință plănuiesc să creeze o pilulă care combate îmbătrînirea și ar putea prelungi viața cu zeci de ani.

Noul medicament reprezintă versiunea sintetică a resveratrolului, o substanță care se găsește în vinul roșu și despre care se crede că are efecte anti-îmbătrînire prin stimularea activității proteinei SIRT1. Cantitatea de resveratrol din pilulă este echivalentă cu cea din 100 de pahare de vin roșu.

Enzima SIRT1 poate fi activată și prin diminuarea numărului de calorii consumate sau prin exerciții fizice, însă poate fi stimulată și cu ajutorul resveratrolului. Oamenii de ştiinţă consideră că resveratrolul funcţionează prin amplificarea activităţii sirtuinelor, o familie de proteine ce se găsesc de-a lungul întregului corp, despre care se crede că luptă împotriva afecţiunilor asociate îmbătrînirii, precum diabetul de tip 2, cancerul sau Alzheimerul.

Pilula a fost testată pe pacienți care suferă de afecțiuni precum cancerul, diabetul sau bolile de inimă, iar rezultatele i-au uimit pe medici. ,,Acest medicament tratează o singură afecțiune, dar spre deosebire de alte pastile, poate preveni alte 20 de afecțiuni,” spune profesorul David Sinclair, citat de Russia Today.

Cuvinte cheie:

sanatate , medicamente , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.