17 march 2018, 15:35 Kaleidoscope views 11986
Cel mai bun truc ca să adormi într-un minut
17 march 2018, 15:35 Kaleidoscope views 11986

Cel mai bun truc ca să adormi într-un minut

Un somn liniștit este cheia pentru o viață sănătoasă. Dacă ai insomnii sau pur și simplu nu te poți odihni, îți spunem un truc care te va ajuta să adormi într-un minut.

Dacă nu reușești să adormi, respiră pe nas pentru patru secunde, ține-ți respirația pentru șapte secunde, apoi expiră pe gură timp de opt secunde. Potrivit cercetătorilor citați de nova937.com, acest exercițiu are un efect asemănător substanțelor chimice asupra creierului, încetinind bătăile inimii și ajutându-te să adormi. Este indicat, de asemenea, să ai telefonul și alte dispozitive electronice cât mai departe de tine, pentru a nu-ți distrage atenția.

Cum funcționează acest truc

Cercetătorii susțin că oamenii foarte stresați sau anxioși nu respiră cum trebuie. Când inspiri timp de patru secunde, te forțezi să inhalezi mai mult oxigen.

Când îți ții respirația pentru șapte secunde, apoi expiri timp de opt secunde, elimini dioxidul de carbon din plămâni. Mai mult oxigen în organism îți dă senzația de ușoară amețeală și are un efect sedativ. În aceste condiții, inima, creierul și organismul tău pot, în sfârșit, să se relaxeze.

Source: www.unica.ro

Keywords:

sanatate , oboseala , somn

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1828
Populația:
884 locuitori

Iserlia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Carabiber, Bogdanovca și Iserlia. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 91 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 884 de oameni. Satul Iserlia a fost întemeiat în anul 1828.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.