04 june 2016, 16:05 Celebrities views 6941
Iurie Matei este detinatorul premiului pentru cel mai bun scenograf
04 june 2016, 16:05 Celebrities views 6941

Iurie Matei este detinatorul premiului pentru cel mai bun scenograf

Este un pictor extraordinar, un om care a reusit sa faca din arta si o afacere intelectuala. Iurie Matei a luat zilele trecute doua premii la gala Uniunii Teatrale - premiul pentru cel mai bun scenograf, dar si premiul presedintelui UNITEM pentru scenografie.

"Ma bucur ca am luat aceste premii. Am sentimentul ca le-am meritat. Eu iubesc teatrul, iubesc oamenii de teatru si daca faci lucrurile cu dragoste, iti reusesc. Eu in mediul teatral mi-am gasit un confort intelectual si spiritual, mi-am facut multi prieteni."

"Ma bucur ca regizoii au incredere in mine, pentru ca este important pentru un regizor sa aiba un scenograf care stie ce face, respecta graficul impus de administratie, dar nu sunt atat de multi scenografi. Eu ma bucur de elevii mei, am si din cei care au luat masteratul la mine la scenografie si ma bucur ca apar deja pe afisele teatrale. Sper ca vor fi tot mai multi ca eu sa ma pot retrage in atelier."

"Munca de scenograf incepe de la lecturarea piesei, dupa care este nevoie de un decor care sa corespunda atmosferei, sau perioadei, dau epocii... Tot ce vede spectatorul cand se aseaza si se deschid culisele, de la scaun, mobilier, cercei, actori, costume, toate acestea le face pictorul scenograf."

Source: acasatv.md

Keywords:

teatru , personalitati , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1769
Populația:
12300 locuitori

Slobozia este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 12 km de municipiul Tiraspol și la 88 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 12 300 locuitori. Orașul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.